home   kalender   informatie   uit in groep   wandelen   fietsen   artikels   contact     
Kalender Affligem  
Jaarprogramma 2017  
Groote Oorlog 2017  
 Nieuws uit Affligem  
 Kalender "Uit"  
 Inschrijving   
 Activiteit toevoegen  
 Enkel bestuur  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Affligem Toerisme Kalender activiteiten

 

Activiteit toevoegen aan de kalender

Toerisme Affligem organiseert voor u en je familie: wandelingen en begeleid bezoeken aan Affligem. In de Affligem kalender vind je alle toeristische activiteiten in Affligem.

 

Registreer hier   om een activiteit toe te voegen aan de kalender van Affligem. De activiteit mag niet beperkt zijn tot de leden van een vereniging of familie en moet plaatsvinden, vertrekken of aankomen in Affligem.

 

Toerisme Affligem

Schepen Leo De Ryck

 

Start to Walk

Elke zondag van 9u30 tot 10u30

Opstarter en bezieler Leo De Rijck organiseert reeds voor de zesde maal Start to walk.

 

Deze wandelreeks richt zich in eerste plaats naar personen die lang niet gestapt hebben of beginnende stappers. Het doel is om na 10 weken 14 km te kunnen wandelen. De begeleide wandelingen starten net als Free tot run op zondag 19 maart om 9.30 uur op domein Verbrugghen, Brusselbaan 2 te Affligem-Hekelgem.

 

Meer info:  www.a-r-s.eu

 

Free to Run

 Elke zondag om 9u30.

Twee maal per jaar organiseert de sportdienst samen met de Affligemse Recreatiesporters “starten met lopen” gedurende 10 weken. Daarna kan je met gemak een half uurtje zalig joggen of 5.000 m lopen. Ook is er gelegenheid voor gevorderden om nog verder op te bouwen tot 10.000 en meer.

 

Wens je op een plezierige manier te bewegen, aarzel dan niet, trek je sportschoenen aan en start op zondag 19 maart om 9.30 uur op het domein Verbrugghen, Brusselbaan 2 te Affligem-Hekelgem. Daarna kom je gewoon elke zondag terug.

 

Deelnemen is gratis. Geen voorafgaande inschrijving nodig. Een sportverzekering is inbegrepen voor alle deelnemers. En zelfs sportieve kinderopvang vanaf 4 jaar als je op voorhand iets laat weten.

 

Op dinsdag- en donderdagavond kan je onder begeleiding je conditie opbouwen op de Finse piste. Afspraak om 19.30 uur, parking Bellekouter, Bellestraat. Later loop je beurtelings in de woonwijken van Affligem.


Wekelijkse markt Affligem

Elke vrijdag is er voor de kerk van Teralfene markt in de late namiddag.

 

 

Bibliotheek Affligem op facebook

 

Volg de activiteiten op Facebook:

 

Facebook Bibliotheek Affligem

 

 

 

Zelf een activiteit toevoegen: Activiteit toevoegen                    

 

                                   


 


19 januari 2018       Orgelconcert met zang

Organist: Helmut De Backer - Sopraan: Emilie De Voght

Muziekconcert


VOOR EN NA HET CONCERT Tentoonstelling 50 jaar Sint-Antoniusgilde gevolgd door een receptie ter ere van hun gouden jubileum. ...

>>> lees meer                  

21 januari 2018       50ste Sint-Antoniusviering

Viering


Van in de vroege ochtend aanbreng van de offergaven 8 UUR Op het kerkplein van Essene: Dauwtrip met vtbKultuur Affligem. 10 UUR Intrede van de Gilde in de kerk, gevolgd door de plechtige Gregoriaanse hoogmis, opgedragen door Pater Hugo en opgeluisterd door H.E.T.-koor (verenigd koor Affligem) o.l.v. Bea Segers en met Frieda Schelfhout aan het orgel. TIJDENS DE MIS Uitreiking van ...

>>> lees meer                  

21 januari 2018       Dauwtrap

4 km (max 4,5 km)

wandeling


De wandelgroep “de Belletrekkers” van vtbKultuur Affligem opent traditioneel de dag van de Sint-Antoniusviering met een korte “dauwtrap” van 4 à 4,5 km. Na de wandeling worden in de parochiezaal van Essene 2 ontbijtkoeken met koffie aangeboden. Na dit deugddoend ontbijt wordt de Gregoriaanse mis opgedragen ter ere van Sint-Antonius in de kerk waarna alle tentoongestelde offergaven van op ...

>>> lees meer                  

26 januari 2018       Dichters dichter bij

Vrij podium

Poëzieavond


...

>>> lees meer                  

03 februari 2018       8ste Affligem Kermist

Kermis


Vanaf 15u: ZWEEFMOLEN // KINDERGRIME // DRAAIMOLENS // NINEBOTS EN RAZORS // INTERACTIEF SPEELKASTEEL // NIEUW DIT JAAR: APART KLEUTERDORP // DIVERSE DRANK- EN EETHUISJES VAN DE AFFLIGEMSE ADVIESRADEN.... EN NOG VEEL MEER ! OPNIEUW SPETTERENDE LIVE OPTREDENS VAN O.A.: THE BROKEN BOTTLE BIGBAND NEEM DE FEESTBUS! €1 per rit Voor onze achtste Affligem Kermist. Het is ondertussen traditie: ...

>>> lees meer                  

 

 

Schepen toerisme: leo.deryck@affligem.be    ©       webmaster: mark.touchant@hotmail.com