home   kalender   informatie   uit in groep   wandelen   fietsen   artikels   contact     
Kalender Affligem  
Jaarprogramma 2018  
 Nieuws uit Affligem  
 Kalender "Uit"  
 Inschrijving   
 Activiteit toevoegen  
 Enkel bestuur  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


26 tot 27 augustus 2017            Streekbierenfestival             Organisatie: Streekbieren

Evenement

Streekbieren, Optredens, Springkasteel, Deskundige uitleg bierbrouwers, Abdijbezoek en wandeling


Wat: Evenement

Waar: Tuin van Abdij Affligem

Wanneer: zie programma

Prijs: gratis (bepaalde activiteiten zijn te betalen)

Organisatie: Streekbieren


Contactgegevens:

Telefoon:

Website: http://streekbierenfestival.ambarosa.be/Informatie:


Dit jaar, op de 5de editie van het streekbierenfestival zijn we verheugd om u het volgende te kunnen brengen:

Meer dan 70 streekbieren
Heerlijke ovenkoeken met beleg
Optredens van maar liefst 5 verschillende bands
Deskundige uitleg door de brouwers zelf
Springkasteel en kindergrime voor de kleinsten
Parking voorzien
Optredens

Zaterdag 26 augustus om 14 uur en om 15 uur 30: Mogelijkheid om een bezoek te brengen van ongeveer anderhalf uur aan de Abdij Affligem. Affligem werd de ‘Primaria Brabantiae’, de voornaamste abdij van het hertogdom Brabant. Ze stichtte acht kloosters en had een zeer sterke invloed op de omgeving door haar armenzorg, door het patronaat over 45 parochies en het begevingsrecht van zo’n 130 beneficies, door de bouw van grote hoeves en wind- en watermolens, door de aanleg van visvijvers en niet in het minst door de ontginning van zandsteengroeven. Deelnemers betalen 3€.

Zaterdag 26+ augustus om 14 uur: Wandeling van abdij tot waterkasteel - Op zoek naar baron de Meer. Op zich is een wandeling door de prachtige en mysterieuze faluintjes reeds de moeite waard, maar ze krijgt ook een meerwaarde door een omkadering aan de hand van historische personages.

Wil je meer weten over Karel de Croy (1521-1564), abt van de abdij Affligem, bouwheer van het waterkasteel te Moorsel en baron Jan Jozef de Meer (gefusilleerd (1740-1797) aanvoerder van de plaatselijke boerenkrijgers, die de abdij wou bevrijden van de Sansculotten en tenslotte over de volksfiguur Pee Klak (1860-1929), de plaatselijke Tijl Uilenspiegel die zorgt voor de ludieke inbreng met zijn legendarische anekdoten en grappen? Wees dan welkom en laat je meevoeren op de nevels van het verleden.

Afstand: +/- 8 km (niet haalbaar voor rolstoelen)
Deelname is gratis Vertrek aan d’Oude Brouwerij aan het Cultureel Centrum.

Zaterdag 26 augustus van 15 uur tot 17 uur: Bezoek het hopveld van de gemeente Affligem met een lokale gids.

Zaterdag 26 augustus doorheen de dag vanaf 15 uur - Brassed UP
Een groep studievrienden die het samen muziek maken niet kon missen! Met deze twaalfkoppige mini brassband, ambiance verzekerd!
Parochiefeesten Vlierzele, Dodentocht Bornem, ...

Zaterdag 26 augustus rond 15:00 - Yana De Saedeleer
De Erembodegemse Yana De Saedeleer nam dit jaar deel aan The Voice van Vlaanderen, en schopte het hier zelfs tot de 3de Liveshow!.
The Voice van Vlaanderen, MNM, ...

Zaterdag rond 20:00 Brooken Voice
Ergens in een godvergeten Vlaamsch dorpken in de Denderstreek bekokstoofden enkele zieke geesten het meesterlijke plan een coverband op te richten. Het feit dat deze individuen familie van elkaar bleken te zijn, leek de uitvoering van het plan alleen maar te bespoedigen en spoedig kreeg het creatuur vorm.

Een coverband denkt u vast, alweer een gedrocht van een samenraapsel van muzikanten die niet creatief genoeg zijn om zelf nummers te schrijven en niet getalenteerd genoeg om... zelf nummers te schrijven. En dan denkt u misschien dat we dit zullen tegenspreken? Wij willen zelfs niet proberen!

Wij zijn een coverband en spelen covers en daarmee nummers die u kent en misschien zelfs kunt meezingen. Eén sprankeltje hoop misschien, wij spelen alle genres, maar dan ook werkelijk alles wat u maar kunt bedenken!
Ancienne Belgique, voorprogramma Heideroosjes, Rock zottegem, ...

Zondag 27 augustus rond 19:00 - Prozak
ProzaK is een tribute band die eer wil betonen aan de ooit erg succesvolle band De KReuners. Een groep die gekend is van hun stevige Amerikaans klinkende Vlaamse rock. Klaar om te kreunen?
Noeverrock, Lebbeke Wintert, Buggenhout Zomert,...

Zondag rond 16:30 - Roots
Roots: De wortels zocht Roots in Ierse en Keltische sferen. Deze energieke bende van 8 muzikanten heeft echter heel verschillende muzikale achtergronden (folk, jazz, klassiek). Het is wellicht die symbiose van invloeden die het geluid van de groep uniek maakt. Met een vrij uitgebreid instrumentarium (gitaar, bas, drum, mandoline, viool, accordeon, fluit, stem, … maakt de groep (folk)muziek toegankelijk voor een breed publiek. Traditionals en eigen nummers, opzwepend instrumentaal of harmonieus vocaal, u krijgt het allemaal. Stil blijven zitten wordt sowieso moeilijk.
Dranouter, Pikkeling Youth, Gentse Feesten,..
Schepen toerisme: leo.deryck@affligem.be    ©       webmaster: mark.touchant@hotmail.com