home   kalender   informatie   uit in groep   wandelen   fietsen   artikels   contact     
Kalender Affligem  
Jaarprogramma 2018  
 Nieuws uit Affligem  
 Kalender "Uit"  
 Inschrijving   
 Activiteit toevoegen  
 Enkel bestuur  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

degroote oorlog Toerisme Affligem

 
 
 

ZONDAG 2 JULI

GULDENSPORENTOCHT 1914-1918

Een wandeling in het kader van de 11-juliviering.
Vertrek: 13.30 uur aan het gemeentehuis


De wandeling gaat richting Hekelgem en de Abdij, met plaatselijke verhalen uit de Groote Oorlog, liedjes en muzikale animatie, gevolgd door een feestelijke en muzikale optocht. Na de wandeling kunnen de deelnemers verder mee genieten van de festiviteiten naar aanleiding van 11-juliviering in de cultuurzaal Sanderus.

 

Een samenwerking tussen Cultuurraad Affligem, vtbKultuur Affligem, wandelclub ‘De Belletrekkers’ en Gidsen Affligem

 

 

ZATERDAG 11 NOVEMBER

 

Herdenking Wapenstilstand

Kerk Essene

 

Op 11 november 1918, na 1.568 dagen van een wereldwijde strijd, sloten Duitsers, Fransen en Engelsen een Wapenstilstand af. Het betekende het einde van ‘Den Grooten Oorlog’. Om 11.00 uur precies ging het staakt-het-vuren in. De strijdende partijen sloten de overeenkomst in een treinwagon, die nu nog steeds op dezelfde rails staat in het Franse plaatsje Compiègne. De oorlog had 8,5 miljoen mensenlevens gekost. Alleen al in West-Vlaanderen sneuvelden 400.000 jonge mensen in een verschrikkelijke loopgravenoorlog. Nu staat 11 november voor de herdenking van alle oorlogen in de wereld.

 

Sfeervolle herdenking van WOI Ook in Affligem wensen we op deze dag stil te staan bij het einde van de oorlog. Het gemeentebestuur nodigt iedereen uit voor een plechtige eucharistieviering op zaterdag 11 november om 10.00 uur in de kerk van O.L.V.-Bezoeking Essene. Met muzikale opluistering van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Teralfene, Kerlijne Van Nevel, organist Helmut De Backer en het kerkkoor O.L.V.-Bezoeking Essene. Aansluitend wordt onder muzikale begeleiding een bloemenkrans aan het oorlogsmonument gelegd. De aanwezigen worden uitgenodigd op een kleine receptie na de viering.

 


 

THEMAKAST “DE GROOTE OORLOG” IN DE BIB

 

Voor de lezers onder ons: in de bibliotheek kan je nog steeds terecht in de themakast met boeken over de Groote Oorlog. De scholen kunnen voor hun klas een thematrolley ontlenen.

 


Schepen voor Toerisme: leen.steenhoudt@affligem.be