home   kalender   informatie   uit in groep   wandelen   fietsen   artikels   contact     
Wandelen  
Bewegwijzerd  
Kluiswandeling  
Hop-en Kluis wandeling
René Mertenswandelpad  
Belledaal wandeling  
Harry Haigh wandeling  
Henri Roseleth wandeling 
Roofridderspad   
Niet bewegwijzerd   
Van Galgenberg tot 
Duivelsput - GPS spel 
In het spoor van de  hopduvel - audio wandeling 

              Waterkasteel
Koudenbergbeekvallei
            Kluisbos

Hopcultuur trip  
Hopteelt tocht  
Domentse broeken   
Hopbelle wandeling  
Erfgoedwandeling:
    Langs trage wegen  
Vlaanderen route  
 

Van Galgenberg tot Duivelsput GPS spel Affligem

Meer informatie

 

Informatie via Dienst Welzijn & Cultuur:
Leen Pauwels: leen.pauwels@affligem.be

 

Telefoon: 053 64 00 45

 

Galgenvelden en galgenaas

 

 

Duivelsputten

 

 

Spelduur

 

Wij suggereren minimum 3 uur, maar het spel kan even goed een volledige dag in beslag nemen. Wie erin slaagt de Cthulhu Bezweringsformule samen te stellen en binnen de vooraf afgesproken tijd de meeste opdrachten tot een goed einde te brengen, wint het spel.

 

Kledij

 

Ongeveer de helft van het traject bestaat uit onverharde bospaden, vaak zeer modderig. Wanneer het een tijdje geregend heeft, zijn laarzen geen overbodige luxe!

 

Cthulhu

 

Niet ver van de abdij van Affligem vinden we een Duivelse Driehoek waar zich van oudsher allerlei paranormale fenomenen voordoen, te wijten aan de activiteiten van Cthulhu… en de Onsterfelijken.

 

Het lijkt erop dat zekere zwarte magiërs erin geslaagd zijn Cthulhu min of meer uit zijn winterslaap te wekken.

 

Om een kosmische catastrofe af te wenden, is het noodzakelijk dat wij contact maken met de afschuwelijke E.T., de Duivelse Driehoek in kaart brengen en de strijd aanbinden met buiten- en bovenaardse machten & krachten.

 

Slaag jij erin de mysteries van Galgenberg en Duivelsput te ontsluieren, Cthulhu te bezweren en hem met de gepaste formule opnieuw te doen inslapen?

 

Galgenaaslied

 

 

Affligem  - Duivelsputten op de radio

 

 

Meer informatie:

 

Mysterieus BelgiŽ - Patrick Bernauw

 

Het boek "Van Galgenberg tot Duivelsput" door Patrick Bernauw

 

 

 

 

 

 

 

Duivelse Driehoek

 

Ongetwijfeld heb je al gehoord van de Bermuda Driehoek, maar ook bij ons in Affligem, op de grens van Oost-Vlaanderen en Brabant, is een gelijkaardige – Duivelse Driehoek te vinden. Hier doen zich van oudsher allerlei, soms gruwelijke, paranormale fenomenen voor.

 

 

 

Het verhaal…

 

E.T. die miljoenen jaren geleden op deze aarde is gestrand, staat op het punt uit zijn "winterslaap" te ontwaken. Met de GPS in de hand hopen we dat jullie de uitdaging aan willen gaan. Slagen jullie erin de magische formule op te sporen, waarmee je de E.T. weer kan doen inslapen en een wereldwijde catastrofe verijdelen?

 

 

 

Het Spel

 

Van Galgenberg tot Duivelsput is gesitueerd in de bossen van Affligem en Erembodegem. Op een ludieke wijze krijg je heel wat informatie mee over de geschiedenis, sagen en legenden van de streek, en uiteraard ook over onze abdij.


Dit spel, dat ook gebruik maakt van MP3-spelers, is uitstekend geschikt om een streek beter te leren kennen. Het bevordert niet alleen de "team spirit", maar doet ook een beroep op diverse vaardigheden van de teamspelers.

 

Zo komen naast weet- en denkvragen, ook uiteenlopende creatieve opdrachten aan bod… en uiteraard kunnen kosmische bedreigingen ook al eens hun komische kanten hebben.

 

 

 

Organiseren van het spel

 

Dus: op zoek naar een toffe activiteit tijdens het weekend of in de zomervakantie? Aarzel niet en ontsluier de geheimen van de Duivelsputten.

 

Geschikt om samen met vrienden, je gezin, jeugdbeweging, bedrijf enzovoort te spelen. Je kan een doe-het-zelf-pakket aankopen bij de Dienst Welzijn & Cultuur van de gemeente.

 

Voor 25 euro ontvang je een spelmap, huur je een geprogrammeerde GPS en MP3-speler. Je kan het spel spelen met het aantal personen naar keuze, maar wij adviseren groepjes van 4 tot 6 personen.

 

 

 

Schepen voor Toerisme: leen.steenhoudt@affligem.be