hp session_start(); include '../databank/connection.php'; ?> Toerisme Affligem

Toerisme Affligem

 

HAPPENING - ZATERDAG 7 SEPTEMBER - HOPDAG

Kom mee genieten van al het moois en lekkers dat Affligem te bieden heeft. Proef van het pittoreske landschap tijdens een van onze wandelingen en verdiep je in de natuur en het erfgoed dat jou omringt. Ook de allerkleinsten kunnen op tocht.

Op de prachtige site van de Abdij Affligem word je verwend met een ambachtenmarkt, tal van activiteiten en een streepje muziek. Mis ook zeker de oogst van de nieuwe hop niet!

Abdijbezoek

Onze abdijgids neemt je mee voor een bezoek aan de abdij. De rondleiding begint aan het voorplein en brengt je naar binnen in de verschillende vertrekken van de abdij. Eindigen doen
we in de tuin en het abdijmuseum. Vertrek in groep aan de toeristische infostand om 14.00 en om 15.30 uur. Duur: +/- 1 uur – Kostprijs: 3 euro per persoon.
Het abdijmuseum is doorlopend vrij te bezoeken tussen 14 uur en 17 uur.

Ambachtenmarkt


Op de binnenkoer van het jeugdheem ontdek je verschillende ambachten en hun producten. Van mandenvlechten tot koperslaan, van kantklossen tot pottendraaien. Meer dan 15 ambachten worden gedemonstreerd!

Animatie
Animatie is voorzien voor jong en oud: van volksspelen tot een kermismolen, van krijttekenen tot springkasteel. Of wat gedacht van een heuse deathride? Wie even wil uitrusten, kan dat op het streekbierenterras, en daar hoort een volks deuntje bij van de orgeldraaier of Scheve Noot.

Korte keten & streekproducten
Onze streek heeft heel wat lekkers te bieden, niet in het minst heel lekkere streekbieren. Maar ook de producten van de korte keten worden aangeboden om te proeven en uit te proberen. Koop lokaal, en laat je verrassen op onze streekproductenmarkt!

De Erembald Kravaal Happening laat je elk jaar kennis maken met de fantastische troeven van onze streek. Geniet dit jaar van het abdijlandschap en de hopcultuur.

Wandelen in het abdijlandschap

Proef van het pittoreske abdijlandschap tijdens een van onze wandelingen en verdiep je in de natuur en het erfgoed dat jou omringt. Ook de allerkleinsten kunnen op tocht. Je kan deelnemen aan (gegidste) wandelingen langs het Kluisbos, het Roofridderpad of de hopvelden in de Faluintjes.
Voor de gelegenheid wordt een wandelboekje "Ontdek het Abdijlandschap" opnieuw uitgegeven met alle mooie wandelingen gebundeld.
Zie, voel, ruik én proef het groene goud!
De streek rond de Abdij Affligem vormt het centrum van een rijke hopgeschiedenis. Maak kennis met het rijke hopverleden van de streek en ontdek wat de toekomst van de hop te bieden heeft. Ervaar de hoppluk vanop de eerste rij en zie hoe hopmeester Fons zijn ambacht doorgeeft aan zijn drie leerlingen. Zij borgen de rijke hopcultuur!

Hoppluk

• Gloednieuwe hopplukmachine

• Gratis hopbellen en hopranken

• Bezoek aan hopveld

• "Streek"bieren!