Toerisme Affligem

Activiteiten Affligem

Van 3 november 2018 tot 30 december 2018

Tentoonstelling Martial Nijs

 

Waar: Cultureel Centrum Abdij Affligem, Abdijstraat 4, Hekelgem - In de winkel

Wanneer: Tentoonstelling open elk weekend van 14 uur tot 18 uur 30

Exclusieve, originele minutieus geschilderde droomtaferelen,’ zoals hij zelf zijn tentoonstelling noemt. Maar ook het portret van het huidig vorstenpaar is ongetwijfeld een blikvanger.

De werken van Martial Nijs zijn te bewonderen in het Cultureel Centrum, Affligem. Portretten, landschappen, stillevens, Nijs heeft in de loop der jaren zijn sporen verdiend als kunstschilder. Nu dus ‘droomtaferelen’, tentoongesteld in de geborgenheid van een abdij. De man verkiest al geruime tijd de kleinschaligheid boven de pronkerige galerijen.

 

Zijn oeuvre is breed en gevarieerd, maar zelf steekt hij niet weg wat zijn voorkeur is. ‘Portretten.’ Martial Nijs moet niet aarzelen op de vraag wat hij liefst schildert. En dat blijkt ook uit de kleine retrospectieve die in een bescheiden album ligt vervat. Omwille van zijn portretten geniet hij ook de meeste bekendheid. Bekendheid die een boost kreeg nadat hem gevraagd werd een officieel portret van het koningspaar Albert en Paola te schilderen. En nu dus hun opvolgers.

 

Van 3 november 2018 tot 25 november 2018

Tentoonstelling Etienne Route

 

Waar: Cultureel Centrum Abdij Affligem, Abdijstraat 4, Hekelgem - In de zaal

Wanneer: Tentoonstelling open elk weekend van 14 uur tot 18 uur 30

 

Van 3 november 2018 tot 30 december 2018

Tentoonstelling Bernadette Van de Velde en Longinus Van de Velde

Waar: Cultureel Centrum Abdij Affligem, Abdijstraat 4, Hekelgem - In de kunstkelder

Wanneer: Tentoonstelling open elk weekend van 14 uur tot 18 uur

Weet niet waar naartoe in deze laatste maanden van het jaar?

Zoals elk jaar heeft er in de abdij een Advent en kerstmarkt plaats. Dit jaar gaat deze door elk weekend, zaterdag en zondag, vanaf 3 november tot en met 30 december. Telkens van 14 tot 18 uur. Bij deze bent u van harte uitgenodigd.

Met vriendelijke groeten,

Longinus en Bernadette

16 tot 24 november

Theater: Comme chez Swa

 

Prutske speelt…

 

COMME CHEZ SWA

Al jaren baat Francois Nicolaes – een goede chef-kok en fervente fan van Jack Nicholson – het restaurant “Comme chez Swa” uit in Affligem. Alles gaat goed en lijkt nog beter te worden als een rijke oom sterft en hij als enige erfgenaam in het testament staat. Maar… hij krijgt het fortuin pas als hij trouwt met Geraldine de Fourneau, een onaantrekkelijke oude vrijster van adel. Allesbehalve vriendelijk voor het personeel en…..

 

Cast Prutske 2018: Sylv Van molle, Jo Callebaut, Fran D’Hooghe, Leen Pauwels, Sofie Roels, Fran Platteau, Gunnar Arijs, Jelle Stassijns, Jel Christien & Floor Van Rossem.

Regie: Luc Vierendeels sinds 2008 één van de vaste regisseurs bij Prutske.

Auteur: Pol Anrys is één van de meest gespeelde auteurs in Vlaanderen. Hij is ook script editor bij de VRT voor feuilletons, zoals “Windkracht 10”, “Heterdaad”, “Flikken”, “Stille Waters”, “Salamander”, “In Vlaamse velden”,…

Onze productie gaat in première op vrijdag 16 november 2018 om 20u30 in Cultuurzaal Sanderus te Hekelgem. Verder nog voorstellingen op zaterdag 17 november 2018 (20u30), zondag 18 november 2018 (15u00), maandag 19 november 2018 (20u30), donderdag 22 november 2018 (20u30), vrijdag 23 november 2018 (20u30) en zaterdag 24 november 2018 (20u30).

 

Seniorenweek 2018

Zoals reeds aangekondigd heeft de gemeentelijke seniorenraad ook dit jaar gezorgd voor een divers aanbod aan activiteiten waaraan de Affligemse senioren kunnen deelnemen. Je kan kiezen uit de volgende activiteiten:

MAANDAG 19 NOVEMBER  - Seniorenweek

Kaffeeklesj

Bingo en kaarten met gratis koffie en gebakje.
Vanaf 14.00 uur
Dr. Tistaertzaal
Gratis

DINSDAG 20 NOVEMBER - Seniorenweek

Sporteldag medioren en senioren

Sportelen staat voor samen sporten, bewegen met vrienden en daar plezier aan beleven. Op dinsdagnamiddag 20 november, tijdens de seniorenweek, organiseert de sportdienst, samen met de seniorenraad de 6de Sporteldag Affligem voor alle inwoners vanaf 55 jaar.

Op voorhand inschrijven is niet nodig, deelnemen is gratis, kom gewoon langs en doe mee! We verwachten iedereen om 13.30 uur in de sporthal Bellekouter. Bij aankomst krijg je alle uitleg.

Je ontvangt ook bonnetjes voor een stukje taart, een kop koffie en een extra drankje. Na de verwelkoming kan je kiezen uit een aantal sportactiviteiten, die stipt starten om 13.45 uur. Je kan onder andere gaan wandelen (begeleide tocht van ongeveer 6 km), badminton spelen, curvebowls uitproberen, meedoen met de onderhoudsgym of badmintonnen.

Wie drie sporten uitprobeert, heeft recht op een gadget. Kijk op de dag zelf op het overzicht om te weten wat je graag wil doen. NIEUW: dit jaar kan je elektrische fietsen komen testen. In de evenementenhal zijn verschillende modellen van fiets te bekijken en berijden. Zo kan je zelf beslissen welke fiets voor jou het beste is. Vanaf 16.00 uur kan iedereen terecht in de Tistaertzaal. Daar word je getrakteerd op een natje en een droogje. We sluiten de dag af omstreeks 17.00 uur.
Sporthal Bellekouter
Gratis

DONDERDAG 22 NOVEMBER - Seniorenweek

Uitstap naar Mechelen met een bezoek aan het museum kazerne Dossin.

Uitverkocht

MAANDAG 26 NOVEMBER - Seniorenweek

Vorming: Een waardig levenseinde voor iedereen

Ook tijdens de seniorenweek bieden we een vorming aan. “Een waardig levenseinde voor iedereen” door dr. Sophie Tobback.

Anno 2018, hebben senioren en anderen, een aantal mogelijkheden als we denken aan ons levenseinde. Dit dankzij een aantal Belgische wetten die reeds tien jaar oud zijn: de wetten in verband met patiënten rechten, palliatieve zorg en euthanasie. Met deze lezing willen we patiënten en families bewust maken van de rechten die men heeft, maar ook van de plichten die deze met zich meebrengen. Een menswaardig levenseinde mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen is de betrachting. Na de lezing kunnen er nog vragen gesteld worden.

PRAKTISCH
26 november 14 uur
CZ Sanderus
gratis

Om praktische redenen vragen we om in te schrijven vόόr  23 november via senioren@affligem.be of 053-64 00 45.

DONDERDAG 29 NOVEMBER - Seniorenweek

Bal Populair

Met een optreden van William. Onze huis DJ zorgt voor en na het optreden voor de muzikale animatie.
15.00 uur, deuren open vanaf 14.30 uur
CZ Sanderus.
5 euro

PRAKTISCH

De verkoop van de kaarten van de uitstap en het Bal Populair startte reeds op 27 september. Van de uitstap zijn er geen kaarten meer beschikbaar. De kaarten van het Bal Populair kan je kopen aan het onthaal van het gemeentehuis of bij de volgende leden van de seniorenraad: Roger De Backer, Hedwig Van Den Bergh, Ludo Lievens en Francine Herzeel-Janssens

 

Zaterdag 2 februari 2019

Affligem Kermist