Toerisme Affligem

Tot 3 november 2019

Van Abdij tot Waterkasteel - Wandeling

Zomertopper vanuit Affligem: wandeling "Van Abdij tot Waterkasteel" (en terug – totaal 8 km).

De wandeling kan aangevraagd worden met gratis gids uit Affligem vanaf 10 personen. Deze wandeling kan gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling PIKANT.

Tot 3 november 2019 is er in de onmiddellijke omgeving van het waterkasteel van Moorsel de tentoonstelling "PIKANT!". De weelderige tentoonstelling laat u kennismaken met vijf eeuwen cultuurgeschiedenis.

Down flyer wandeling

De tuin rond het waterkasteel is vrij toegankelijk en bezaaid met hedendaagse kunstwerken gerelateerd aan kant. Picnic in de tuin is binnenkort mogelijk. De tentoonstelling vindt plaats in de orangerie van het waterkasteel en is individueel te bezoeken (Inkom: 10€) of in groep met gids (60€ max. 15 personen)of met audioguide.

Tot 3 november 2019, elke dag van de week open, 7/7, van 11:00u tot 18.00u. Zeker een bezoekje waard!

Info: www.pikant.vlaanderen

 

15 oktober 2019 – 20 uur

Kinderen laten fietsen op straat

Infoavonden Huis van het Kind i.s.m. de Gezinsbond Kinderen laten fietsen op straat, dat is logisch. Of toch niet? Zijn we als ouder niet een beetje bang voor de verkeersdrukte? Kan je goed inschatten wat jouw kind al kan op de fiets? En, weet je voldoende welke regels je hen best nog eens goed influistert voor je hen op weg stuurt? Een infoavond rond verkeersveiligheid vanuit fietsstandpunt.

Praktisch

15 oktober 2019 om 20 uur
Tistaertzaal – Bellestraat 99, 1790 Affligem
Gratis
Vooraf inschrijven via huisvanhetkind@affligem.be

 

 

Donderdag 17 oktober, 20.00 uur

Water, een groot probleem!

DOOR PROF. PATRICK WILLEMS, UNIVERSITEIT LEUVEN

Twee warme zomers, lage grondwaterspiegel, watermaatschappijen die in diepere lagen moeten boren om water op te pompen. Wat is er aan de hand? Hoe komt het dat we steeds meer last hebben van waterschaarste. Gaat dit om klimaatevoluties die zichtbaar worden? En wat te denken van intense regenbuien met wateroverlast tot gevolg? Moeten en/of kunnen wij ons aanpassen?

Patrick Willems, professor hydrologie en waterbeheer aan de KU Leuven geeft zijn visie en toont waar de problemen en mogelijke oplossingen zich bevinden.

Parochiezaal Teralfene, Balleistraat
Alfons Rossignol tel. 053-66 28 21
alfons.rossignol@telenet.be

Donderdag 17 oktober 2019 – 20 uur

En? Alles goed?

Fried Ringoot neemt je mee in een rollercoaster van emoties waar hij zichzelf ontzettend blootgeeft. Deze ras performer zuigt je mee in een fijngevoelig, gepolijst verhaal vol humor en met een ontzettende dosis zelfrelativering.

Veelzijdig, pakkend, herkenbaar, zalig muzikaal, soms heerlijk absurd, aangrijpend, teder en grappig. En toch steeds met beide voeten in de realiteit: durven naar het leven te kijken zoals het écht is! Misschien verdient deze voorstelling het label 'stand-up philosophy'? Wil je de publiekslieveling uit 'Belgium's Got Talent' aan het werk zien,

Reserveer dan online je kaarten via de gemeentelijke website: https://webshopaffligem.
recreatex.be.

Indien nodig zijn tickets eveneens te verkrijgen aan de ontvangstbalie van het gemeentehuis, bij de Dienst Welzijn & Cultuur of via mail: gezondegemeente@affligem.be
donderdag 17 oktober
deuren open om 19.30, show start om 20.00 uur
Cultuurzaal Sanderus, Geertruidebaan, Affligem
€ 5,00/ticket

van 5 tot 27 oktober 2019

Groepstentoonstelling

Lederen handtassen van Nadine Broucke, schilderwerken van Constant en Peter Desmedt en handgemaakte juwelen van Ingeborg Van Eetvelde

Tentoonstelling in het Cultureel Centrum van Abdij Affligem

 

Van 5 tot 27 oktober 2019

Schilderijen van Theo Heymans

Schilderijen met als thema "When nature becomes digital art" in de kunstkelder.

 

Woensdag 23 oktober om 20 u

Voordracht: Priester Poppe vandaag

Voordracht van Karl Weekersin het Cultureel Centrum van Abdij Affligem.

 

'