Toerisme Affligem

van 15  februari tot 23 februari

Beminde Parochianen - toneelstuk Carpe Diem

We draaien de tijd terug en belanden in een typisch Vlaams volkscafé. Het publiek wordt aangezogen en ondergaat een reeks herkenbare taferelen. Vele tegenstellingen komen in de gesprekken aan bod, aan een lach geen gebrek. Wanneer de rode draad opduikt in het verhaal komen de cafébezoekers tot het besef dat elk van hen een andere kijk heeft op het leven. Ook als toeschouwer ga je stapsgewijs ontdekken dat zoveel tegenstrijdigheden door het leven wandelen.  

Carpe Diem kruidt met dit toneelwerk een dagelijkse realiteit en weet in een sfeervolle stijl humor te brengen, die tot de laatste zin boeit.

 

Speeldata:

vrijdag 15 februari, zaterdag 16 februari, woensdag 20 februari, vrijdag 22 februari, zaterdag 23 februari.
Aanvang telkens om 20 uur – deuren 19.30 uur

 

Reservaties via:

reservaties@toneelcarpediem.be - 0485 79 26 49 -www.toneelcarpediem.be

 

Kaarten te verkrijgen bij:

• Pers- en Broodhuis de Toren
• Dagbladhandel Deneef Gina
• De Krantenboetiek

 

Vrijdag 29 maart 2019 - 19 uur

Sportcafé

De sportraad zorgt opnieuw voor een gezellige sportavond met aandacht voor sportweetjes en prestaties uit het voorbije jaar. Op het programma staan: sporthuldiging, prijsuitreiking fiets- en wandelzoektocht en scholenveldloop, sportjubilarissen,… Sportprestaties worden zoals steeds afgewisseld met dans en muziek.

Iedereen is welkom vanaf 19 uur in cultuurzaal Sanderus. Gratis inkom. Ken je iemand die een uitzonderlijke sportprestatie heeft neergezet, contacteer zeker de sportdienst dan  zetten wij hen in de bloemetjes.

 

Zondag 31 maart 2019 - 16 uur

Herdenkingsconcert Leo De Ryck

Een jaar geleden overleed de eerste ereburger van Affligem, Leo De Ryck. Na zijn dood zijn we in Affligem de balans gaan opmaken van zijn uitzonderlijke verdiensten voor onze plaatselijk gemeenschap. Leo De Ryck was Affligem. De verenigingen die hij bezielde, de acties die zijn initiatief waren, de sociaal-culturele activiteiten die hij organiseerde, zijn moeilijk te tellen. Hij had een goede pen en zette daarmee Affligem op de kaart. Hij maakte zich verdienstelijk op uiteenlopende gebieden als sport, plaatselijke geschiedenis en heemkunde. Hij hield van zijn dorp en sloofde zich uit voor diverse groepen dorpsgenoten, zoals de gepensioneerden en de jeugd.

 

De Orgelkring Essene herdenkt Leo De Ryck een jaar na zijn overlijden met een concert op het gerestaureerde Van Peteghemorgel. Het wordt een muzikaal huldebetoon met orgelmuziek (Helmut De Backer) en zang (sopraan Elisabeth Hermans en bariton Philippe Souvagie).

Zaterdag 1 juni 2019

Het Foute festival

 

Het Foute Festival heeft de populaire Duitse discogroep Boney M. kunnen strikken voor de eerste editie van het evenement. Het foutste feest van Vlaanderen vindt deze zomer plaats in de Bellekouter.

Op zaterdag 1 juni zakken tal van Vlaamse artiesten af naar de evenementenhal Bellekouter in Affligem voor Het Foute Festival. Dat is een organisatie van Dream Entertainment, het artiestenbureau van David Gheysels uit Liedekerke. Boney M. zal met de oorspronkelijke vrouwelijke leden optreden, terwijl de in 2010 overleden zanger vervangen wordt door Orlando Louis.

Naast deze discogroep komen ook klinkende Vlaamse toppers zoals Willy Sommers, De Romeo's, Luc Steeno en John Terra het beste van zichzelf geven. Niemand minder dan Marijn 'Balthasar Boma' Devalck zal instaan voor de presentatie.

Momenteel kunnen de eerste tickets voor 25 euro gekocht wordt door voor 31 januari een mailtje te sturen naar info@dream-entertainment.be. Administratie- en verzendingskosten zijn ook nog gratis. De officiële ticketverkoop, met prijzen die beginnen vanaf 32 euro, zal later starten. Kaarten in voorverkoop zullen gekocht kunnen worden bij Bistro Likert en Lottocenter De Waranda, beiden in Liedekerke.