Toerisme Affligem

Tijdens de maanden juli, augustus en september kunnen alle geïnteresseerden deelnemen aan een Affligemse fotozoektocht. Er kan gekozen worden voor een fietstocht van ongeveer 25 km, een wandeltocht van 7,5 km of een aangepast parcours voor rolstoelen en kinderwagens van 3 km.

Langsheen het parcours werden foto's genomen. Het is aan de deelnemers om de juiste volgorde te achterhalen.

Deelnemen kost 3 euro. Formulieren kunnen afgehaald worden op de sportdienst Affligem en na de kantooruren in de sporthal Bellekouter (vanaf 1 juli) (Bellestraat 99 – 1790 Affligem – 053/64.00.40 – sport@affligem.be ).
Iedere deelnemer wint een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de sportavond op vrijdag 10 januari 2014.

Tot 30 september 2019

Van Abdij tot Waterkasteel - Wandeling

Zomertopper vanuit Affligem: wandeling "Van Abdij tot Waterkasteel" (en terug – totaal 8 km).

De wandeling kan aangevraagd worden met gratis gids uit Affligem vanaf 10 personen. Deze wandeling kan gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling PIKANT.

Tot 30 september 2019 is er in de onmiddellijke omgeving van het waterkasteel van Moorsel de tentoonstelling "PIKANT!". De weelderige tentoonstelling laat u kennismaken met vijf eeuwen cultuurgeschiedenis.

Down flyer wandeling

De tuin rond het waterkasteel is vrij toegankelijk en bezaaid met hedendaagse kunstwerken gerelateerd aan kant. Picnic in de tuin is binnenkort mogelijk. De tentoonstelling vindt plaats in de orangerie van het waterkasteel en is individueel te bezoeken (Inkom: 10€) of in groep met gids (60€ max. 15 personen)of met audioguide.

Van 30 mei t/m 30 september 2019, elke dag van de week open, 7/7, van 11:00u tot 18.00u. Zeker een bezoekje waard!

Info: www.pikant.vlaanderen

Donderdag 18 juli 2019 - 19 uur

Zomerwandeling: Duivenmelkers wandeling Essene en Asbeek

Wijlen schepen Leo De Ryck liet ons een schat aan informatie na over de wandelwegen in Affligem, doorspekt met kleine en grote anekdotes. Gidsen Affligem ging aan de slag met zijn nalatenschap en werkte al de eerste 6 wandelingen uit volgens een vast stramien. Dat betekent dat elke liefhebber binnenkort kan gaan wandelen in onze mooie gemeente mét een kaart of GPS en alle nuttige info over de bezienswaardigheden.

Om iedereen te laten kennismaken met deze wandelingen, organiseren de dienst toerisme en Gidsen
Affligem 2 zomeravondwandelingen, één in Essene en één in Teralfene. Tijdens deze zomeravond wandelingen krijg je de kans om de eerste twee wandelingen uit te proberen. Alle deelnemers krijgen bovendien de route mee naar huis.

Praktische info:

ZOMERAVONDWANDELING ESSENE: Duivenmelkerswandeling

Beschrijving:
De duivensport heet een Belgische uitvinding te zijn. De huidige reisduif werd tussen 1820 en 1840 in onze contreien gekweekt. De Antwerpse baron Ulens en zijn knecht André Bernaerts waren de grondleggers van deze soort. Begin 19de eeuw werden er al wedstrijden gehouden. In de jaren 1950 kende ons land 250.000 duivenmelkers. Deze wandeling stuurt ons langs weidse landschappen in Essene en Asbeek met prachtige vergezichten met hier en daar nog duiventillen in het landschap.

 

Afstand: totale afstand 6.4 km (3.1 km verhard, 3.3 km onverhard)
Datum: donderdag 18 juli
Start: om 19.00 uur aan de kerk van Essene

10 augustus 2019 tot 1 september 2019

Tentoonstelling: Elke Letter Telt

Plaats: Cultureel Centrum Abdij Affligem- Abdijstraat 6 Affligem

Open van 14 uur tot 17 uur

Prijsinformatie: Gratis

Onderwerp: Een tentoonstelling over letters, woorden en in het bijzonder over de joodse letters want zij vertolken de boodschap van God.

Contact: ben.vermoesen@telenet.be