Toerisme Affligem

8 november tot 16 november 2019

Bendeke troep

 

BENDEKE TROEP

In november 1991 speelde Prutske in de Patro Bendeke Troep. Het was een geweldig succes en één van de beste stukken ooit. 28 jaar later hernemen we dit fantastische theaterstuk maar in de 2.0 versie in een eigentijdse regie van Stijn De Wolf.

Wij vertellen u het verhaal van de bewoners van een stort. Pie is een afgeschreven zakkenroller die naast het stort van de gemeente woont – Pimpel, zijn vrouw, vult haar dagen met het controleren van wat anderen weggooien – Beatris, hun oudste dochter, wordt slonzig – Kokodril, haar man en tevens politieman, heeft een wankele positie – Marjet, de tweede dochter, zoekt het op de hoek van de straat – Briegel, haar pooier, droomt van een volwaardig gangsterbestaan – Mandolina, de jongste dochter, wil kost wat kost dansen – Geronimo weet niet goed wat hij wil maar meneer Druifluis heeft het altijd al geweten: jonge dames ronselen die bereid zijn in zijn 'theaters' op te treden.

Tenslotte is de hele troep één grote bende komedianten…
Om te ontsnappen aan hun vastgeroeste bestaan besluit de bende toneel te spelen, met alle gevolgen van dien. Zonder show, zonder geld, zonder talent en zonder inzicht besluiten ze een bank te overvallen… En vanaf dan staat de familie op instorten. Bendeke Troep staat garant voor een avondje echt volks theater dat een deel van het publiek zal laten glimlachen en een ander deel schateren. Maar niemand zal er onberoerd bij blijven.

Cast Prutske 2019: Jo Callebaut, Sylv Van molle, Leen Pauwels, Fran D'Hooghe, Jelle Stassijns, Klaas Toelen, Fran Platteau, Nick Callebaut & Gunnar Arijs. 

Regie: Stijn De Wolf

Auteur: Paul Vanbossuyt

Onze productie gaat in première op vrijdag 8 november 2019 om 20u30 in cultuurzaal Sanderus te Affligem. Verder nog voorstellingen op zaterdag 9 november 2019 (20u30), zondag 10 november 2019 (15u00), maandag 11 november 2019 (20u30), donderdag 14 november 2019 (20u30), vrijdag 15 november 2019 (20u30) en zaterdag 16 november 2019 (20u30).

  

Van 18 november tot 28 november 2019

Seniorenweek

 

 

MAANDAG 18 NOVEMBER

Kaffeeklesj
Bingo en kaarten met gratis koffie en een gebakje
Vanaf 14.00 uur
CZ Sanderus
Gratis

WOENSDAG 20 NOVEMBER

Uitstap naar de brouwerij Lindemans (Vlezenbeek)
Afspraak om 13.00 uur op de parking van de Bellekouter. We vertrekken stipt om 13.15 uur
Prijs: 20 euro
Het aantal kaarten is beperkt, op = op.

DINSDAG 26 NOVEMBER

Sporteldag i.s.m. de sportdienst.
De seniorenraad organiseert samen met de sportdienst de 7de "Sporteldag Affligem".

Meer informatie over de sporteldag

13.30 uur
CZ Sanderus, Sporthal Bellekouter
Gratis

DONDERDAG 28 NOVEMBER

Bal Populair
Met een optreden van Jempi's Sound.
15.00 uur, deuren open vanaf 14.30 uur
CZ Sanderus
5 euro
Praktisch
De verkoop van de kaarten (Uitstap op 20 november en Bal Populair op 28 november) startte reeds op 7 oktober. De kaarten van het Bal Populair kan je nog kopen aan het onthaal van het gemeentehuis of bij de volgende leden van de seniorenraad: Roger De Backer, Hedwig Van den Bergh, Josiane Gheysels en Francine Herzeel-Janssens.

Van de uitstap zijn er nog enkele kaarten beschikbaar. Deze kaarten kan je enkel kopen aan het onthaal van het gemeentehuis. We hopen je op één en/of meerdere van onze activiteiten te mogen verwelkomen!
Heb je nog vragen over de seniorenweek? Contacteer Nancy D'hoe, via senioren@affligem.be of 053-64 00 45.

 

Maandag 18 november 2019 om 19.30u

EHBO EN REANIMATIE /GEBRUIK VAN AED TOESTEL

Door het Rode Kruis Affligem-Liedekerke in de parochiezaal van Essene

Op de Grote Markt in Kortrijk is  een man gestorven.
Uit camerabeelden blijkt dat acht mensen zonder te helpen voorbij de man zijn gewandeld.  "Iedereen is wettelijk verplicht hulp te bieden aan een persoon in nood."

Wij nodigen uit om te komen " leren en oefenen " om hulp te kunnen bieden in geval van nood !!!!!!!!!!!!!!!!!!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • de 6 principes van eerste hulp
  • 4 stappen in eerste hulp
  • reanimeren en defibrilleren
  • bloedingen
  • verslikking
  • beroerte
  • huidwonden
  • flauwte
  • hartaanval

Het voornaamste is de reanimatie en defibrillatie. 

Het zal ongeveer 3 uur in beslag nemen.
Gratis inkom … maar een steuntje voor het Rode Kruis is welkom !!!

 

Woensdag 20 november 2019 – 20 uur

Van buikske vol en lik mijn lip

Ludieke Vertelavond door Veerle Ernalsteen

Uur:       20:00
Plaats:   Zaal Gildenhuis , Kerkstraat 82, 1790 Affligem

Nog steeds in het kader van ons jaarthema 'smaak' kozen we voor een vertelavond om goesting van te krijgen met verhalen over lekker eten en genieten. "Van buikske vol en lik mijn lip" is een avondvullend programma met emotie en plezier, met humor en deugnieterij verteld en in interactie met het publiek.

Veerle Ernalsteen volgde een opleiding Drama aan de Academie voor Woord en Muziek in Gent. Ze heeft een ruim repertoire en brengt al 16 jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken. Vertellen is een uniek gebeuren. Wie voorleest houdt zich aan zijn tekst, maar een verteller heeft enkel de structuur van het verhaal en gaat veel vrijer met de tekst om. Ook lichaamstaal en mimiek zijn anders. Veerle vertelt in tal van bibliotheken, op evenementen en internationale vertelfestivals en is initiatiefnemer en medeorganisator van de Midzomervertellingen in Gent. Het gaat telkens over verhalen, soms waargenomen of uit de duim gezogen vertellingen voor een publiek van nu; fris, eigenzinnig én met een lichte draai eraan! Alleszins de moeite waard om haar aan het werk te zien en vooral te horen hoe makkelijk zij met woorden speelt.

En uiteraard, om gepast af te ronden, horen bij deze gezellige vertelavond ook enkele lekkere hapjes.

Leden:  € 8,  niet-leden:  € 10   (hapjes inbegrepen)  

Inschrijven om organisatorische redenen vóór 11 november 2019

 

Zaterdag 30 november 2019

Classic Rock