Toerisme Affligem

Zondag 20 januari 2019

Sint-Antoniusviering

Zondag 20 januari 2019

Dauwtrap – Sint-Antonius Essene


Voor de vroege vogels voorzien we elk jaar met Sint-Antonius een dauwtrap van ongeveer 4 km. Na deze verkwikkende ochtendwandeling en vóór de viering in de kerk om 10 u. zijn we welkom in de parochiezaal waarbij we koffie, 2 ontbijtkoeken en een jenevertje aanbieden. Na de mis volgt dan de verkoop per opbod van de offergaven en genieten we mee van de gezellige volkse sfeer.

Vertrek Kerkplein Essene om 8 u.
Inschrijven vóór 14 januari 2019:    € 4
Inbegrepen: begeleide wandeling, koffie, 2 grote koffiekoeken en jenever.

 

Donderdag 31 januari 2019

"Pieter Bruegel, 1569-2019"  Voordracht door Leen Huwet

Parochiezaal, Balleistraat te Teralfene om 20 u.
Toegang: €6
2019 wordt het Bruegeljaar; het is dan 450 jaar geleden dat hij overleed. Wie was deze meester die zo met onze geschiedenis en identiteit vervlochten is dat er in elk Vlaams dorp wel eens Bruegelfeesten plaatsvinden. Leen Huwet plaatst de meester stevig in zijn milieu, de bruisende steden Rome, Antwerpen, en Brussel. Zo maakt ze duidelijk waar precies Bruegels sterkte ligt en waarom zijn schilderijen zoveel humanisten en topverzamelaars bekoorden.
Organisatie Davidsfonds Teralfene i.s.m. vtbKultuur Affligem

 

Zaterdag 2 februari 2019

Affligem Kermist

Programma Affligem Kermist 2019

Affligem Kermist verzamelt een aantal plaatselijke partners onder één dak. Geen dure lichteffecten, grote kermisattracties of tijdrovende podiumacts, maar een gezellig samenzijn met een gevarieerd, stijlvol en vooral heel leuk aanbod.

Inkom

De inkomhal zal dankzij plaatselijke kunstenaar Herwig Van Holsbeek én de kinderen van Affligem ook dit jaar een pareltje zijn.

Je kan om 15.00 uur genieten van de plechtige opening door onze eigen Belleman Jan Van Der Poorten. Het schepencollege zal aanwezig zijn om je te begroeten op het evenement.

Daarna is er opnieuw plaats voor een unieke blik op onze gemeente. Affligem heeft een rijke geschiedenis, maar ook een boeiend heden. Beide worden door middel van honderden beelden voor jou tentoongesteld. Als je graag je eigen inbreng daarin terugvindt, kan je deelnemen aan de fotowedstrijd.

De Affligemse adviesraden vormen traditiegetrouw het Bruisend Affligemplein waar je kennis kan maken met hun werking.

Jeugd, sport, senioren, bibliotheek, toerisme, economie,… alle troeven van de gemeente verzameld op één plek. Zorg zeker dat je ze allemaal gezien hebt, want bijna elke adviesraad heeft een kleine verrassing voor je in petto.

 

Animatie

Laat wat verderop je hart stelen door de animatie: het Levend Standbeeld is altijd plezier ten top.

Of probeer zelf staande te blijven op de I-walk robot.

 

Attracties

En dan begint het pas!

Voor de kleinsten is er een apart kleuterdorp voorzien. Enkel kleuters toegelaten! Je vind ze in de soprthal, rechts van het podium. Er staan springkastelen en een race-piste. Deze standen worden gesloten om 19.00 uur.

De iets oudere kinderen kunnen zich opnieuw uitleven op de draaimolens of lekkers halen bij Papy Danny. Wie van snelheid houdt, kan de "razors" uitproberen. Wie stil wil blijven zitten, laat zich shminken. De attracties voor hen worden pas gesloten om 20.00 uur.

Ondertussen kan je als ouder genieten van een drankje in één van de ziteilanden.
De jeugd heeft een eigen hoekje met eigen attracties of lekker hangen met een zakje friet en een drankje. De activiteiten voor jongeren worden gesloten om 20.00 uur. Maar dan heeft gemeentebestuur nog een verrassing in petto!

 

Eten en drinken

Plaatselijke handelaars zetten hun beste beentje voor op Affligem Kermist.
Den Ijsbeer
Den houten molen
Frituur 't Genieterken
S'wich
Zot van wijn

 

Podiumprogramma

En of dit alles nog niet genoeg is, geven de artiesten op het podium ondertussen het beste van zichzelf.

16.00 uur               kinderdisco - interactieve kindershow
vanaf 17.00 uur     Portatief, BlitZ, Starshifter, Orkest Bazar, de Schlagershowband

Zaterdag 1 juni 2019

Het Foute festival

 

Het Foute Festival heeft de populaire Duitse discogroep Boney M. kunnen strikken voor de eerste editie van het evenement. Het foutste feest van Vlaanderen vindt deze zomer plaats in de Bellekouter.

Op zaterdag 1 juni zakken tal van Vlaamse artiesten af naar de evenementenhal Bellekouter in Affligem voor Het Foute Festival. Dat is een organisatie van Dream Entertainment, het artiestenbureau van David Gheysels uit Liedekerke. Boney M. zal met de oorspronkelijke vrouwelijke leden optreden, terwijl de in 2010 overleden zanger vervangen wordt door Orlando Louis.

Naast deze discogroep komen ook klinkende Vlaamse toppers zoals Willy Sommers, De Romeo's, Luc Steeno en John Terra het beste van zichzelf geven. Niemand minder dan Marijn 'Balthasar Boma' Devalck zal instaan voor de presentatie.

Momenteel kunnen de eerste tickets voor 25 euro gekocht wordt door voor 31 januari een mailtje te sturen naar info@dream-entertainment.be. Administratie- en verzendingskosten zijn ook nog gratis. De officiële ticketverkoop, met prijzen die beginnen vanaf 32 euro, zal later starten. Kaarten in voorverkoop zullen gekocht kunnen worden bij Bistro Likert en Lottocenter De Waranda, beiden in Liedekerke.