Toerisme Affligem

Activiteiten Affligem

 

van 8 tot 30 september 2018

Tentoonstelling Liliane Joos en Nadine Broucke

 

 

 

Na hun succesvolle tentoonstelling in 2017 onder de titel 4 Feminae stellen nu Liliane Joos met schilderijen en Nadine Broucke met handtassen komende september opnieuw ten toon.

 

Wat: Tentoonstelling van schilderijen en leren handtassen

Waar: Cultureel Centrum Abdij Affligem - Abdijstraat 4 Affligem

Wanneer: 14 uur tot 19 uur

Organisatie: Cultureel Centrum Abdij Affligem

Deze activiteit is gratis

 

Contactgegevens

Telefoon: 053/77 51 58
Email:ben.vermoesen@telenet.be

 

 

 

 

Zondag 30 september 2018

Erembald Kravaal Happening

 

 

Kom mee genieten van al het moois en lekkers dat Asbeek te bieden heeft. Proef van het pittoreske landschap tijdens een van onze themawandelingen en verdiep je in de natuur en het erfgoed dat jou omringt. Ook de allerkleinsten kunnen op tocht. Op de prachtige site van de Campomolen word je verwend met een (h)eerlijk lokale picknick, een kraampjesmarkt, tal van activiteiten en een streepje muziek. Mis ook zeker de eerste oogst van het nieuwe hopveldje niet!
ALLE ACTIVITEITEN ZIJN GRATIS.
Wie wil kan vooraf wel een (h)eerlijk lokale picknick bestellen (6 of 12 euro)

Meer informatie en programma

 

Zondag 7 oktober 2018

Concert Gitaar en Orgel

 

Gitaarspel

Op zondag 7 oktober kunnen we genieten van het gitaarspel van Maarten Vandenbemden. Die jonge gitarist is een meesterlijk vertolker en bewerker. Hij brengt een programma dat de barokke klankwereld van Monteverdi, Frescobaldi en Bach combineert met werk van twee beroemde kunstenaars uit de twintigste eeuw: de Spaanse dichter en componist Federico Garcia Lorca en de Braziliaan Héctor Villa-Lobos, een van de allergrootste toondichters voor gitaar.

 

Orgel

Het historisch Van Peteghemorgel wordt op 7 oktober bespeeld door organist, klavecinist en artistiek leider Wouter Deconinck. Hij concerteert geregeld als solist en improvisator op internationale orgelfestivals, al dan niet met eigen transscripties voor orgel. Daarnaast verleent hij zijn medewerking van vocale en instrumentale ensembles en aan radio- en televisieopnames. Als dirigent geeft hij leiding aan koor- en orkestprojecten. Wouter Dekoninck maakt naast eigen composities ook nieuwe transscripties van oude muziek voor orkest en orgel. Daarbij respecteert hij de principes en de schrijfstijl van de oorspronkelijke componist.

 

Barokke Muziek

Een concert met twee toch wel erg verschillende instrumenten als de gitaar en het orgel is een gewaagde onderneming. Of misschien toch niet, want de gitarist en de organist nemen tegenover de barokke muziek wezenlijk dezelfde houding aan: het zijn twee vernieuwers die de oude muziek door bewerking en transscriptie moderniseren, maar met respect voor de componist en de muzikale traditie.

 

Uitnodiging

U wil dit feest van vernieuwde oude muziek niet missen. Dus komt u op zondag 7 oktober om 16 uur naar het concert in Essene. ‘Gitaar en orgel’ is een organisatie van Orgelkring Essene met medewerking van het Gemeentebestuur van Affligem. Inkom 10 Euro. Na het concert wordt u in de kerk een glas aangeboden. U kunt daar dan verder kennis maken met de twee uitvoerders, met de leden van de Orgelkring Essene en met de nagenietende concertbezoekers.

 

Zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober 2018

Eetfestijn van de fanfare