Toerisme Affligem

Wandeling "Van Abdij tot Waterkasteel" (en terug – totaal 8 km).

 

Zomertopper vanuit Affligem: wandeling "Van Abdij tot Waterkasteel" (en terug – totaal 8 km).

Tot 30 september 2019 is er in de onmiddellijke omgeving van het waterkasteel van Moorsel de tentoonstelling "PIKANT!". De weelderige tentoonstelling laat u kennismaken met vijf eeuwen cultuurgeschiedenis.

De wandeling kan ook aangevraagd worden met gratis gids uit Affligem vanaf 10 personen. Ook zonder bezoek aan de tentoonstelling PIKANT is deze wandeling een meerwaarde.

De tuin rond het waterkasteel is vrij toegankelijk en bezaaid met hedendaagse kunstwerken gerelateerd aan kant.

Wij kunnen met trots melden dat onze zomerbar geopend is. Deze bevindt zich midden in de prachtige dreef aan de linkerzijde richting Waterkasteel. Momenteel geopend: woensdag/ donderdag/ vrijdag/ zaterdag/ zondag. Maandag/ dinsdag tot hiertoe gesloten.

De tentoonstelling vindt plaats in de orangerie van het waterkasteel en is individueel te bezoeken (Inkom: 10€) of in groep met gids (60€ max. 15 personen)of met audioguide.


The Phoebus Foundation (met steun van Fernand Huts, Jan Pieter De Nul, Greet Van De Velde, Jozef Dauwe en de stad Aalst) toverde het Waterkasteel van Moorsel en haar nabije omgeving om tot een adembenemend decor voor een overdaad aan kant met een hoogstaande selectie van stukken uit binnen- en buitenland, zowel uit privécollecties als musea.

Van 30 mei t/m 30 september 2019, elke dag van de week open, 7/7, van 11:00u tot 18.00u. Zeker een bezoekje waard!

Info: www.pikant.vlaanderen

Down flyer wandeling