Toerisme Affligem

Breng Affligem een bezoek in groep

Vanaf 10 personen kan je gratis beroep doen op de gemeentegidsen van Affligem zowel voor uitstappen, wandelen of fietsen. Deze gidsen begeleiden u enkel in Affligem.

In samenspraak kan een uitstap van een halve- of een hele dag worden georganiseerd. Sommige bezoeken zijn enkel op bepaalde dagen of periodes mogelijk. Kijk even naar mogelijke alternatieven. Neem in ieder geval met de Gidsen Affligem.

Daguitstap

9h30 Onthaal met koffie (koffiekoek op aanvraag) in “Gasthof d’Oude Brouwerij”, gelegen naast Abdij Affligem.

10h Abdijbezoek - Voor groepen van minstens 10 personen.

 

De rondleiding begint aan het voorplein met gebouwen in verschillende bouwstijlen of in het laatbarokke Bisschoppenhuis uit 1720. Binnen worden de vertrekken bezocht van verschillende architecten en eindigt met een bezoek aan de kerk met het O.L.Vrouwbeeld van Affligem.

In de tuin bezoek aan de Benedictuspoort, de kerkruïnes, de kruidentuin, Religieus centrum, het jeugdheem Sint-Benedictus en het klein Archeologisch museum.

Uitleg over de geschiedenis van het Affligems abdijbier en mogelijkheid tot aankoop van abdijprodukten.

Meer informatie over het bezoeken van Abdij Affligem

11h30 Bier proeven

 

Uitleg over de geschiedenis van het Affligems abdijbier en mogelijkheid tot aankoop van abdijproducten. Degustatie Affligembier (3 verschillende bieren) met Affligemkaas in het 't Gasthof d'Oude Brouwerij.

Meer informatie over "Bier van Affligem proeven"

12h30 Middagmaal.

 

14 uur Rondrit doorheen Affligem, met de bus van uw vereniging en onder begeleiding van een Gids Affligem.

 

14h30 Beeldentuin "De Montil" - gratis

 

 

De prachtige beeldentuin van De Montil bevat een verzameling actuele beeldhouwwerken samengesteld door Jan De Bolle, eigenaar van de Montil. We vinden er expressief beeldhouwwerk van o.a. Georges Grard, Roel D'Haese. De beeldentuin werd in 2000 door Jan Hoet in aanwezigheid van de toenmalige Cultuurminister officieel geopend.

Meer informatie over het bezoeken van de "Beeldentuin De Montil"


16 uur Demonstartie Schapendrijven (duur 1 uur)

 

Schapendrijven zoals we het kennen van de Engelsen is maar mogelijk met één bepaalde hond: de bordercollie. Dank zij zijn grote ‘will to please’ kan men de hond aanleren om een kudde schapen van op 300 m op bevel naar de herder toe te brengen.

Meer informatie over een demonstratie "Schapendrijven"

Einde om 17h

 

Voorstel toeristische daguitstap in Affligem Opgepast: voor de juiste prijzen zie Uit in groep.