Hoproute


Vertrek aan de abdij Affligem voor deze fietstocht door de hop streek. Het bier Affligem wordt er niet gebrouwen maar het aloude recept van de paters wordt nauwgezet opgevolgd. Op het marktplein van Asse sta je oog in oog met de Hopduivel. Via Opwijk en de gehuchten Baardegem en Meldert krijg je opnieuw de abdij in het vizier.

 

 

 


Gemeente: Aalst, Asse, Affligem, Merchtem, Opwijk.

Afstand: 36 km

 

Land van Asse route

 

Enkele stevige kuitenbijters voor de sportieve fietsers, maar zeker voldoende aanbod aan authentieke brouwerijen en cafeetjes om ook echt te genieten. Je komt er onder meer langs de brouwerijen Mort Subite, herberg in 't Wit Paard en het industrieel erfgoed van brouwerij Het Ankerhof.

 

 

 


Gemeente: Affligem, Asse, Merchtem.
Afstand: 40,9 km

 

 

 

Pajotse Denderroute


Achter de startplaats van deze route bevindt zich het waterkasteel Kruikenburg, een beschermd monument maar wel vrij toegankelijk. Vanuit Ternat volg je de hellingen tot het wereldberoemde volkscafé  "In de Verzekering tegen de Grote Dorst" in Eizeringen

 

 

 

 


Gemeente: Affligem, Lennik, Liedekerke, Roosdaal, Ternat.
Afstand: 37,2 km

 

 

 

Schiptrekkersroute


Ook vandaag dragen de Denderleeuwenaars nog trots hun bijnaam van 'schiptrekkers': het beroep dat veel mannen (en soms vrouwen) hier uitoefenden toen op de Dender nog geen sprake was van gemotoriseerd scheepsverkeer. Fiets over het pad waarlangs ze vroeger zwoegden en maak kennis met de landelijke pracht van dit stukje Scheldeland tussen Aalst en Ninove.

 


Gemeente: Affligem,Denderleeuw,

Erembodegem, Welle, Iddergem.

Afstand: 30 km

 

Mountainbike route

 

De gemeente Affligem beschikt over een mountainbikeparcours van 36,5 km dat door Bloso en de Provincie Vlaams-Brabant werd goedgekeurd. Startplaats bij het recyclage-park (bovenaan grote parking Bellekouter).

Het parcours kan opgesplitst worden in een lus van 28 km en een stuk van 16 km dat vooral richting Teralfene en Essene loopt.

 

 


Gemeente: Affligem

Afstand: 36,7 km of 23,9 km

 

 

 

Wielerpiste


Fietsers, wielrenners, handbiker, skeelers,… iedereen is welkom op de wielerpiste van Affligem. De wielerpiste is 250m lang en 7m breed en heeft een maximale hellingsgraad van 18 graden in de bochten. Hierdoor is het mogelijk om met een gewone fiets op de piste te rijden. Reserveer een echte pistefiets en waan je een echte pistier.

 

 

 


Gemeente: Affligem
Afstand: 250 m