Toerisme Affligem

Beeldentuin "De Montil"

Wie de Moortelstraat in komt, wordt geconfronteerd met de 9,5 meter hoge en 4 ton zware ‘Klemboom’, een werk van Paul Gees, waarin hij spanning en natuur prachtig laat samenvloeien.

Bij het betreden van de beeldentuin De Montil, met internationale allure, zullen de kunstwerken van Johan Tahon en Eugène Dodeigne zeker vragen oproepen. Johan Tahon’s geslachtsloze figuren zij uitgevoerd in wit gepatineerd brons. Het werk van de reeds jaren in Frankrijk verblijvende Belg, Eugène Dodeigne daarentegen zijn in blauwe hardsteen Dit werk behoort tot zijn ‘gesloten’ figuren.

De Fransman Bernard Venet is hier vertegenwoordigd door een monumentale spiraal, uitgevoerd in cortenstaal. De antropomorfe figuur van de Nederlandse beeldhouwer Henk Visch, alsook de mythische figuren van Roel D’Haese spreken zeker tot de verbeelding.

De prachtige bronzen beelden van Georges Grard zijn een verheerlijking van de vrouw en bewijzen dat Grard één van de belangrijkste Belgische beeldhouwers is van de vorige eeuw. Voor een prachtige integratie zorgde Patrick Merckaert met zijn “SEE”. Van de bekende Engelse beeldhouwer Thomas Houseago staan er twee monumentale werken.

De beeldentuin van De Montil is een ‘must’ voor kunst- en natuurliefhebbers.

Meer informatie

Zend een mail naar: Toerisme Affligem om een afspraak te maken. Je krijgt spoedig antwoord.