Elke week een andere wandeling
Wandeling 21 tot 30
Gedurende de Eerste Wereldoorlog had de Duitse bezetter België ingedeeld in verscheidene "Gebieten" namelijk het Gouvernementsgebiet, Etappengebiet, Operationsgebiet en Marinegebiet. De provinciegrens van Oost-Vlaanderen en Brabant was de scheiding van het Gouvernementsgebied en het Etappegebied.
Het geweld van de Tweede Wereldoorlog heeft relatief weinig materiële schade aangericht in Teralfene. De Duitsers zijn betrekkelijk gemakkelijk de Dender kunnen oversteken zodat er geen zware gevechten plaats vonden. Toch kan je er nog sporen vinden van de oorlog; deze wandeling laat ze je ontdekken.
Het dorp Essene, deelgemeente van Affligem heeft zijn landelijk karakter tot op heden grotendeels kunnen behouden. Deze wandeling leert ons enkele mooie hoekjes kennen en biedt, aan het begin van het traject prachtige vergezichten op de Dendervallei.
Bosbaden? Bosbaden is vertoeven in het bos maar dan zonder stevig te stappen of te lopen.
Zoals Radulfus omhelzen we de traagheid en stilte en vieren we de zintuigen tijdens deze wandeling. Deze activiteit is geboren in Japan en heet er 'Shinrin Yoku'. Een uur zit, lig en slenter je op je pad,
laat je je gedachten dansen en luister je naar de mooiste muziek, het ruisen van de bomen.
In het midden van de 18de erfde Jan Jozef de Meer het kasteel van Moorsel en ging er wonen met zijn familie. Toen de Fransen de abdij Affligem binnenvielen en er een kleine troepenmacht ter bezetting vestigden verzamelde baron de Meer een meute boeren die gewapend met bijl en riek de Fransen op 2 januari 1797 verdreven. Die kwamen een paar dagen terug met een uitgebreide troepenmacht zodat de boerenrevolte snel onderdrukt werd. De baron sloeg op de vlucht, werd op 15 januari 1797 in Walem door de Fransen opgepakt en terechtgesteld op 20 januari 1797.