Programma Toerisme

 

Programma Toerisme

 

 

Hopkeesten wandeling

 

 

Zondag 19 maart 2023

 

 

Wie is deze zomer langs geweest in de zomerbar van de Yfreds? Deze vrienden uit Essene en Gidsen Affligem slaan de handen in mekaar voor een speciale Yfredswandeling.

 

Gelijktijdig zetten we de hopkeesten in de kijker, die deze tijd klaar zijn voor de oogst. Op het einde van de tocht is er een culinaire verrassing op de weide van Brouwerij Dok’s, en de deelnemers krijgen de eer om een speciale Yfreds-inhuldiging mee te maken. Benieuwd?

 

 

 

Meer informatie  

 

Erfgoeddag "Beestig"

 

 

Zondag 23 april 2023

 

 

Ga mee op stap met een gids langs duivenmelkers in Essene en ontdek de passie van hedendaagse duivenliefhebbers. Duivenmelkers, de rol van de duivenmaatschappijen, wedvluchten, objecten en filmpjes komen aan bod. Een samenwerking van gidsen Affligem met duivenmelkers Essene en de Erfgoedcel.

 

 

Meer informatie

 

 

 

 

 

Wandeling van de Vriendschap

 

 

Zondag 27 augustus 2023

 

 

 

Deze wandeling staat in het teken van de vriendschap voor een grote figuur: Leo De Ryck. Vriendschap is iets kostbaar in ’t leven, maar ook broos en mag zeker niet verloren gaan. Daarom is deze wandeling een uitstekende gelegenheid en schept de beste mogelijkheid tot ontmoeting en babbel.

 

 

Meer informatie

 

 

Hopdag en Open Monumentendag

 

  

Zondag 10 september 2023

 

 

Hoppig volksfeest met wandelingen en bezoek aan het hopveld onder leiding van een gids. De hop van het gemeentelijke hopveld wordt geplukt volgens de traditie en je kan gratis ranken afhalen en genieten van een gezellige sfeer met een streepje muziek, hopplukkers aan het werk, (kinder)animatie, een streekproductenmarkt, een streekbieren-terras enzovoort.

 

 

 

 

Meer informatie