Affligemse recreatiesporters

 

Sporten in groep

 

Sporten in groep op je eigen tempo

Dat kan met de Affligemse Recreatiesporters of ARS, een loopclub en wandelclub in Affligem.

 

Wekelijkse loopafspraken voor jong en oud
Elke dinsdag- en donderdagavond en ook op zondagmorgen lopen we in groep een afstand van minstens 5km. Bij het indelen van de groep houden we rekening met ieders tempo.

 

Free2Run
Programma van 10 weken
Conditie opbouwen tot 5 of 10km
3x per week training
Begeleiding van ervaren coaches
Gratis inschrijving en verzekering
Loop mee

 

Free2Walk
Doe jij het liever rustiger aan, dan kan je meedoen aan ons Free2Walk programma. Wist je trouwens dat wandelen bijna net zo effectief is als fanatiek sporten?

In 10 weken wandelen tot 10km
Begeleiding van ervaren coaches
Gratis inschrijving en verzekering
Wandel mee

 

 

Alle informatie

 

 

Warm Affligem

 

Gans de zomervakantie

 

Ga op stap en ontdek een geheimpje van Warme William.

In de zomervakantie neemt de grote blauwe beer je graag mee op wandeltocht.

 

Vertrek aan het gemeentehuis, lees goed de tips en vervul onderweg de opdrachten die Warme William je geeft. Na elke opdracht krijg je een letter die je op een antwoordformulier invult. Als je alle letters gevonden hebt, ontdek je een geheimpje van Warme William.

 

Stop je antwoorden in de Warme William brievenbus die aan de inkom van het gemeentehuis staat en ontvang na de grote vakantie een kleine verrassing. Vergeet ook je foto met Warme William niet door te sturen naar gezondegemeente@affligem.be of post hem op sociale media met #WarmAffligem en #KlapkeDoen.

 

De wandeling is rolstoelvriendelijk en zo'n 5-tal km lang. Wandelkaart, duidelijke routebeschrijving en antwoordformulieren zijn te downloaden via de website affligem.be of je kan de nodige informatie ophalen aan de balie van het gemeentehuis of op de sportdienst. Alvast veel succes!

 

Meer informatie

 

 

 

Wandel mee op weg naar geluk

 

Van 1 mei tot 31 augustus 2023

 

Vertreklocatie: Patro Hekelgem

Gratis bepijlde wandeling van 2,35 km

Toegankelijk voor rolwagens

Voor iedereen, in groep of alleen

Beide wandelingen starten aan de patro van Hekelgem (en zijn zeer duidelijk bewegwijzerd)

 

Meer info:

Van mei tot en met augustus strijkt 'de gelukswandeling' neer in Affligem. Een initiatief van een groep enthousiaste vrijwilligers. De participatieraad van CM uit de eerstelijnszone AMALO, Logo Zenneland vzw, toerisme Affligem, de GROS en de werkgroepen Gezondheid & Preventie en integratie bundelden de krachten en er werd een mooi traject uitgestippeld waar beweging en geluk elkaar vinden in het kader van Gezonde buurt.

 

Ontdek naast de gelukswandeling, die je trakteert op een frisse neus, de geluksdriehoek. Stap voor stap kom je alles te weten over mentale veerkracht en hoe je daaraan kan werken. De doeopdrachten tijdens het traject zorgen voor een ludieke én inspirerende tocht.

 

Van dankbaarheidssprongen en proeven van de kracht van muziek tot je omgeving herontdekken met een heuse mindfulnessbingo … Met de geluksdriehoek als wegwijzer leren wandelaars niet alleen bij over geluk maar ze proberen ook meteen concrete tips & tricks uit tijdens de gelukswandeling.

 

 

Onthaalpoort Hop

 

Voorlopig gesloten

Abdij Affligem was leider in het bierbrouwen met hop.

 

In de "Onthaalpoort" is een permanente tentoonstelling "tussen Hel en Ho(o)p" . Gidsen Affligem zal de bezoekers wegwijs maken in het levend hoperfgoed en abdijbeleving met een prachtige film over het leven in de abdij.

... 

In onze streek nam de Benedictijnenabdij van Affligem vanaf de 14de eeuw het voortouw in het brouwen van bier en verspreiden van de bloeiende hopteelt. Getuige hiervan is de mooie gravure van Lauwers uit 1685 van de abdij mét hopstakenveld.    Gezien de abdij gelegen is op de grens tussen hertogdom Brabant en het graafschap Vlaanderen werd ze regelmatig vernield en heropgebouwd. Nu krijgt de abdij Affligem, terug een centrale plaats in de herwaardering van de hopteelt. Zo is er nu een permanente tentoonstelling "tussen Hel en Ho(o)p" ingericht in het Cultureel Centrum aan de abdij van Affligem met een abdij- en hopbeleving.    Daarnaast is er door de 'Orde van de Groene Bel' ook werk gemaakt van nieuwe hopvelden in de streek. Aloude hopvariëteiten werden er aangeplant en zullen hun weg vinden naar de streekbrouwerijen.