De gezondste wandeling

 

Tot 29 februari 2024

 

Heb je het nieuwe thema al ontdekt? Nog tot en met eind februari kom je tijdens deze interactieve wandeling meer te weten over 'dementie'.

 

Volg de pijlen, stop bij de 7 haltes, scan de QR-code en luister naar de geluidsfragmenten met meer informatie en/of leerrijke tips. Dementie is een emotionele reis voor diegenen die ermee te maken hebben, maar ook voor hun naasten.

 

Tijdens deze wandeling duiken we dieper in deze complexe wereld. Wat is dementie precies en hoe kan je jouw veerkracht op peil houden? Kom ook meer te weten over stilte- en troostplekken en over rouwverwerking.

 

De wandeling start en eindigt aan 'De Papeter' (Kerkplein Essene) en is zo'n 5 km lang. Onderweg passeer je langs 'Het land van troost', een uniek plekje langsheen de René Mertenswandelroute. Zie foto.

 

Affligemse recreatiesporters

 

Sporten in groep

 

Sporten in groep op je eigen tempo

Dat kan met de Affligemse Recreatiesporters of ARS, een loopclub en wandelclub in Affligem.

 

Wekelijkse loopafspraken voor jong en oud
Elke dinsdag- en donderdagavond en ook op zondagmorgen lopen we in groep een afstand van minstens 5km. Bij het indelen van de groep houden we rekening met ieders tempo.

 

Free2Run
Programma van 10 weken
Conditie opbouwen tot 5 of 10km
3x per week training
Begeleiding van ervaren coaches
Gratis inschrijving en verzekering
Loop mee

 

Free2Walk
Doe jij het liever rustiger aan, dan kan je meedoen aan ons Free2Walk programma. Wist je trouwens dat wandelen bijna net zo effectief is als fanatiek sporten?

In 10 weken wandelen tot 10km
Begeleiding van ervaren coaches
Gratis inschrijving en verzekering
Wandel mee

 

 

Alle informatie

 

 

Onthaalpoort Hop

 

Open elke zondag van 14 uur tot 17 uur

 

 

Abdij Affligem was leider in het bierbrouwen met hop.

 

In de "Onthaalpoort" is er een permanente tentoonstelling "tussen Hel en Ho(o)p". Gidsen Affligem zal de bezoekers wegwijs maken in het levend hoperfgoed en abdijbeleving met een prachtige film over het leven in de abdij.

... 

In onze streek nam de Benedictijnenabdij van Affligem vanaf de 14de eeuw het voortouw in het brouwen van bier en verspreiden van de bloeiende hopteelt. Getuige hiervan is de mooie gravure van Lauwers uit 1685 van de abdij mét hopstakenveld.    Gezien de abdij gelegen is op de grens tussen hertogdom Brabant en het graafschap Vlaanderen werd ze regelmatig vernield en heropgebouwd. Nu krijgt de abdij Affligem, terug een centrale plaats in de herwaardering van de hopteelt. Zo is er nu een permanente tentoonstelling "tussen Hel en Ho(o)p" ingericht in het Cultureel Centrum aan de abdij van Affligem met een abdij- en hopbeleving.    Daarnaast is er door de 'Orde van de Groene Bel' ook werk gemaakt van nieuwe hopvelden in de streek. Aloude hopvariëteiten werden er aangeplant en zullen hun weg vinden naar de streekbrouwerijen.