Sounds 2024

 

Zaterdag 25 mei 2024 - 20 uur

 

De Concertband Teralfene kondigt met trots zijn jaarlijks muzikaal hoogtepunt aan: 'SOUNDS 2024'. Op zaterdag 25 mei wordt de Sporthal Bellekouter in Affligem opnieuw omgetoverd tot een ware concertzaal waar muziekliefhebbers van alle leeftijden hartelijk worden verwelkomd.

 

Door het nauwkeurig samengesteld programma word je traditiegetrouw ondergedompeld in verschillende muziekgenres waarbij dit jaar vele stukken door dans geïnspireerd zijn. Je kan genieten van Latijns-Amerikaanse en Armeense dansen, van gekende popnummers van The Jackson Five en Stevie Wonder, alsook van prachtige filmmuziek en hafabra melodieën.

 

Om de muziek extra tot zijn recht te laten komen, wordt de concertzaal voorzien van een sfeervol decor en passende belichting. De 70 enthousiaste muzikanten van de Concertband hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen van dit concert en nodigen iedereen graag uit om te komen genieten van hun muziek. Dus, muziekliefhebbers, noteer alvast zaterdag 25 mei 2024 in jullie agenda en laat je meeslepen door 'SOUNDS 2024'!

 

Meer info en ticketverkoop: 0494 71 37 89 - concertband.teralfene@gmail.com

 

Voorverkoop: De Toren Pers- en broodhuis, Potaardestraat 1, 1790 Teralfene

 

Ticketverkoop

 

 

Roken ... zet er een punt achter

 

 

30 mei 2024

 

Misschien kunnen onze 3 P's je inspireren: want de beste reden voor jou om van die verslaving af te geraken, die is sowieso:

• persoonlijk: wat vind jij belangrijk? Je kinderen, je lievelingssport of het gevoel dat je elke dag alles aankunt? Laat je niet afschrikken of meesleuren maar vraag je af 'waar doe ik het voor?'

• positief: wat je denkt, bepaalt hoe je je voelt. Een positieve mindset helpt je om met een positieve blik naar uitdagingen in je leven te kijken.

• precies: 'een betere conditie' is fijn, maar 'terug met de (klein)kinderen kunnen ravotten of 'opnieuw plezier beleven aan wandelen/lopen' is nog veel leuker! Stél jezelf een doel voorop: hoe preciezer je je doel formuleert, hoe meer gemotiveerd je bent.

Op 30 mei is er een gratis infosessie met psycholoog Bart De Saeger over "een leven zonder tabak". Deze gaat door in de Dr. Tistaertzaal vanaf 19.00 uur en is gratis.

 

Inschrijven verplicht: Inschrijven

 

 

17e Nacht van Affligem

31 mei 2024

De aftrap ziet er alvast goed uit, want met straffe namen als André Hazes en Gene Thomas leven ze in de evenementenhal Bellekouter Affligem alsof het hun laatste dag is.

All-in eten, drinken en dansen
VC Leeuwkens Teralfene nodigt iedereen graag uit op de dansvloer. Zak je af naar de Bellekouter in Affligem voor een nacht vol eten, drinken en dansen? Dat kan al vanaf €39.

Of geniet je liever van het VIP arrangement? Schuif gezellig samen aan de VIP tafels tot 10 personen en geniet van een onvergetelijke muziekervaring. De all-in tickets verwennen je met een luxueuze concertplaats, driegangenmenu met aangepaste wijnen, bieren, frisdranken en een heuse afterparty.

 

PROGRAMMA :

18u00 Deuren

19u00 De Foef

21u30 Gene Thomas

22u30 André Hazes 00u00

*Afterparty met DJ TICKETS (zitplaatsen) : Categorie 1: €39,00 Golden Circle: €49,00

 

Tickets en info

 

 

Onthaalpoort Hop

 

 

Open elke zondag van 14 uur tot 17 uur

 

 

Abdij Affligem was leider in het bierbrouwen met hop.

 

In de "Onthaalpoort" is er een permanente tentoonstelling "tussen Hel en Ho(o)p". Gidsen Affligem zal de bezoekers wegwijs maken in het levend hoperfgoed en abdijbeleving met een prachtige film over het leven in de abdij.

... 

In onze streek nam de Benedictijnenabdij van Affligem vanaf de 14de eeuw het voortouw in het brouwen van bier en verspreiden van de bloeiende hopteelt. Getuige hiervan is de mooie gravure van Lauwers uit 1685 van de abdij mét hopstakenveld.    Gezien de abdij gelegen is op de grens tussen hertogdom Brabant en het graafschap Vlaanderen werd ze regelmatig vernield en heropgebouwd. Nu krijgt de abdij Affligem, terug een centrale plaats in de herwaardering van de hopteelt. Zo is er nu een permanente tentoonstelling "tussen Hel en Ho(o)p" ingericht in het Cultureel Centrum aan de abdij van Affligem met een abdij- en hopbeleving.    Daarnaast is er door de 'Orde van de Groene Bel' ook werk gemaakt van nieuwe hopvelden in de streek. Aloude hopvariëteiten werden er aangeplant en zullen hun weg vinden naar de streekbrouwerijen.

 

Abdijmuseum met Archeologisch Museum

 

Elke zondag van 15 uur tot 16 uur

 

De abdij Affligem werd gesticht door 6 ridders rond 1062. Gedurende vele eeuwen heeft de abdij bloeiperiodes en tegenspoed gekend. In de 14de eeuw werd de abdij tweemaal verwoest. En onder Lodewijk XIV in de 17de eeuw werden de abdijen en hoeven in brand gestoken.

De kerk en een gedeelte van de tuin met een rest van de oude abdijkerk zijn vrij toegankelijk.

 

ARCHEOLOGISCH MUSEUM


Het archeologisch museum bevindt zich in het cultureel centrum. Hier zijn de belangrijkste resultaten tentoongesteld van jaren opgravingen in de abdijtuin door de Archeologische Werkgroep Affligem. In de expositiekasten is heel veel keramiekwerk te zien: fragmenten van aarden potten en schalen, vloeren en allerlei gereedschap, afkomstig uit de Middeleeuwse abdij. Er zijn ook overblijfselen van de oudste Romaanse stenen kerk. Enkele voorwerpen dateren uit de Karolingische periode. Ze zijn afkomstig van een nederzetting die vóór de oprichting van de abdij moet hebben bestaan. Het museum is gratis te bezoeken.

Het cultureel centrum is gans het jaar open op zaterdag, zon- en feestdagen vanaf 14.30 uur en tijdens de weekdagen op afspraak.