Pee Klak

 

 

De bijnaam "Pee Klak" vanwege zijn pet die schuin op zijn hoofd stond

 

 

 

Domien Camiel De Rop was een volksfiguur geboren in de wijk Steven. Domien kreeg de bijnaam "Pee Klak" vanwege zijn pet die schuin op zijn hoofd stond. Hij was een mager persoon, bezat niet veel geld en kreeg daardoor kledij geschonken van andere mensen. Tot aan de dood van zijn moeder in 1914 zou Pee Klak blijven wonen in de wijk Steven.

 

 

Het gezin leefde er in een klein lemen huisje, dat door een gracht van de straat werd gescheiden. Na zijn schooltijd ging Pee aan de slag als leurder. Op die manier probeerde hij als jonge knaap in zijn onderhoud te voorzien.

 

 

Na de dood van moeder verhuisde Pee naar de Kattestraat. Deze straat ligt in de nabijheid van het waterkasteel. Pee Klak leefde er in een kleine woning en had zijn leurhandel nagenoeg opgegeven. Het spreekt vanzelf dat Pee hierdoor nog meer in de penarie geraakte en zijn buren hem meer dan ooit moesten helpen, anders zou hij zeker van honger gestorven zijn. Op een bepaald moment veroorzaakte het dan ook heel wat sensatie in Moorsel als Pee meetrok naar Frankrijk om er de zware seizoensarbeid te gaan doen.

 

 

Pee Klak woonde ondertussen alleen in zijn arme zielige huisje aan de Kattestraat. In die tijd zocht hij meer dan eens zijn geluk in het bier en raakte hij beschonken. Het verwonderde dan ook niemand dat Pee op een morgen dood werd aangetroffen in de omgeving van zijn woning op 30 april 1929.