Hopkeesten wandeling

 

 

Zondag 19 maart 2023

 

 

Wie is deze zomer langs geweest in de zomerbar van de Yfreds? Of zag je toevallig een kameel voorbijwandelen ter gelegenheid van Driekoningen? Voor de Yfredsvrienden uit Essene is geen uitdaging te groot. Met de opbrengst van hun zomerbar willen ze graag iets teruggeven aan de inwoners van Essene en omgeving.

 

Samen met Gidsen Affligem werkten ze een speciale Yfredswandeling uit, die de Gidsen met plezier aan de "52 wandelingen" zullen toevoegen. Op 19 maart wordt de tocht van 7.7 kilometer feestelijk ingewandeld onder de deskundige leiding van de gidsen. Feestelijk, want de tocht start met de plechtige inhuldiging van de gift van de Yfreds aan de bevolking.

 

Maart is ook traditioneel de hopkeestentijd. Gidsen Affligem zetten deze culinaire specialiteit dan ook speciaal in de kijker tijdens de hopkeestenwandeling. Op het einde van de wandeling volgt dan ook een demonstratie en lekkere proeverij op het hopveld van Brouwerij Dok's.

 

Er zijn 3 tochten mogelijk:

 

Yfreds-tocht

Tocht van 7.7 kilometer brengt ons langs Essene naar de Peirdenbroeken in Asbeek, een nieuw  stukje natuur beheerd door Natuurpunt en terug.

Hopkeestentocht

Deze wandeling van 5 kilometer is een tocht via mooie plekken in Essene.

Tocht voor rolstoelgebruikers

Deze speciaal uitgestippelde wandeling kan ook door rolstoelgebruikers en buggy's worden gedaan. Deze tocht is 3 kilometer en loopt langs verharde wegen.

 

Praktisch 

 Datum: 19 maart 2023 

 Vertrek: 14 uur parochiezaal Essene 

 

Inschrijven noodzakelijk

 

 

 

Meer informatie volgt