Boswandelingen

 

 

 

 

 

Radulfus wandeling

 

Wandeling 29 van de 52 wandelingen

 

Bosbaden? Bosbaden is vertoeven in het bos maar dan zonder stevig te stappen of te lopen.  Zoals Radulfus omhelzen we de traagheid en stilte en vieren we de zintuigen tijdens deze wandeling. Deze activiteit is geboren in Japan en heet er 'Shinrin Yoku'. Een uur zit, lig en slenter je op je pad, laat je je gedachten dansen en luister je naar de mooiste muziek, het ruisen van de bomen.

 

Meer informatie

 

Heuvelpark wandeling

 

Wandeling 33 van de 52 wandelingen

 

Eén van de wandelingen in het Kluizengebied. Met start aan een plaats in een schitterend kader trekken we door een heerlijke oase van groen, langs de Kluiskapel naar het Heuvelpark waar ook kinderen zich kunnen uitleven in het speelbos.

 

Meer informatie

 

Hildebrand wandeling

 

Wandeling 43 van de 52 wandelingen

 

Volgens de legende was Hildebrand een zeer godsvruchtige monnik die bij een bezoek aan de   Kluiskapel in trance geraakte door de zang van een vogeltje. Hij ontwaakte pas 300 jaar later uit  zijn verrukking, keerde terug naar de abdij maar werd daar door niemand meer herkend. 

 

Meer informatie

 

Yfreds-wandeling

 

Wandeling 53 van de 53 wandelingen

 

Tijdens de zomer 2022 hebben zeven bevriende koppels achter de dorpskerk van Essene een zeer succesvolle zomerbar uitgebaat onder de naam Yfreds.  Op zondagmorgen was er telkens een begeleide wandeling die beurtelings door Gidsen Affligem of iemand van Yfreds gegidst werd. Dit is één van die wandelingen; ze loopt door Essene en volgt verder door het prachtige natuurgebied Peerdsbossen naar Asbeek en terug.

 

Meer informatie